Uppdatering från inredningsgruppen

Efter samtalskvällen den 7/3 har vi haft en slutlig diskussion med vår arkitekt Carl-Johan angående färger, former och förslag till kyrksalen. Vi har samlat prover på linoleumgolv för kyrksal och café, klinkers till kyrktorget, matta till estraden, eksteg till estradtrappan och de olika alternativ vi har för behandling av väggen och har gjort följande slutliga förslag, inkluderat ett par ändringar sedan vår samtalskväll.

LINOLEUMGOLV KYRKSAL/CAFE
Vi har valt en ljusare melerad betongliknande kulör som samstämmer med klinkerplattan vi valt. Först hade vi valt ett mörkare linoleumgolv, men eftersom den stol vi nu har på förslag är mörkt grå/svart vill vi bryta och skapa en kontrast, därav ett ljusare golv.

KYRKSALENS TEGELVÄGG
Efter summerande diskussion med Carl-Johan, samt med uppdaterad bild över kostnad som är mindre än vi först trodde, föreslår inredningsgruppen på inrådan av vår arkitekt Carl-Johan att vi väljer vannputsning utan målning. Detta kommer att skapa en varm, levande ton på väggen, vilket är att föredra framför målning. Skanska står för hela arbetet, vi skall ej måla över putsen. Väggen kommer att skifta i ljusgrå puts i kombination med det röda teglet som skiftande kommer att lysa genom i mindre grad. Levande och vackert!

Kostnad 98 000SEK (istället för initial kalkyl på 120 000SEK)

Vannputsning på röd tegelvägg:

Till detta kan vi även lägga till att de nya blockväggarna är i ljus ek vilket också kommer att medföra en varm nyans till vår kyrksal.

SCEN
Eksteg upp till scenen. Rännor för sladdar med eklock. Heltäckningsmatta i grå/brun, varm nyans. Inbyggda högtalare.

 

Vi ser fram emot att träffa er alla igen på nästa församlingsmöte för beslut. Hör av er med funderingar och frågor.

Med vänlig hälsning,
Inredningsteamet via Caroline Olofsson

 


 

Här nedan kan ni se originalpresentationen från inredningsgruppen, där info om förslag på att byta ut kyrkbänkar mot stolar även finns med:

Inredningsgruppen_Kyrksalen – Vår vision