Om oss
Internationellt arbete
”Vi vill vara en kyrka som är med och bidrar till att Guds rike växer på platser även långt ifrån vår egen vardag. Vi drivs av en längtan att nå de minst nådda och de mest utsatta, att bidra till både social hjälp, evangeliserande arbete och församlingsplantering bland våra partners utomlands. Vi vill också vara en sändande kyrka som odlar en miljö där människors kallelse till internationellt missionsarbete bekräftas och möjliggörs.”
Jesus själv gav oss uppdraget i Matteus 28:18–20 ”Åt mig har getts all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar: döp dem i Faderns och Sonens och den heliga Andens namn och lär dem att hålla alla de bud jag har gett er. Och jag är med er alla dagar till tidens slut.” De första kristna tog sig an uppdraget. Vi fortsätter och de kristnas antal växer.
Vårt internationella arbete gör stor skillnad för de människor som får del av de medel vi delar med oss av. Församlingar växer, ledare utbildas, människor får sjukvård, utsatta kvinnor får hjälp, både fysiskt och psykiskt och barn får skolgång mm. Vi är engagerade i projekt i Öst- och Centralafrika, Asien och Centralamerika.
Vi kan alla vara engagerade t.ex. genom bön, insamling av pengar och även längre eller kortare missionsuppdrag. Denna sida kommer förhoppningsvis vara en inspirationskälla. Läs gärna mer om våra olika verksamheter nedan:
IBRA – Mediamission
IBRA har fokus på länder och folk som ännu inte hört evangeliet. Med radio, TV och sociala medier är det möjligt att nå fram med budskapet om Jesus till de som har öppna hjärtan. Media är ett effektivt verktyg att nå de som bor i slutna länder där det inte finns kristna som delar berättelsen om Jesus.
IBRA anser att det är helt avgörande att den som är med om frälsningen får växa till och bli grundad i Bibeln. Ett viktigt redskap i detta är vad IBRA kallar för bibelupptäckargrupper. I deras arbete ser de ständigt hur människor dras till Guds Ord och tar emot Jesus. Ofta leder bibelupptäckargrupper till att nya människor blir efterföljare till Jesus, beslutar sig för att låta sig döpas och att nya församlingar växer fram.
Våra förböner behövs för de som kommer till tro. Pingstkyrkan i Västra Frölunda stöttar just nu Tatta Lennartsson i detta viktiga arbete.
Läs mer om IBRAs arbete på deras hemsida.
IBRAs Distansbibelskola
Där kyrkor och församlingar växer, där växer också behovet av att träna och utbilda ledare!Distansbibelskolan är ett redskap för församlingar runt om i världen att träna och utbilda ledare på distans – vilket blir särskilt användbart för kyrkor och samfund i länder där det inte, på grund av förföljelse, är möjligt att driva en traditionell bibelskola. Med media som verktyg kan också fördjupningen i Bibeln bli möjlig. Distansbibelskolan finns i Europa, Sydamerika, Östafrika, Västafrika och Nordafrika.
Genom distansbibelskolan får ledare alltså verktyg och en grundläggande bibelkunskap för att fungera i sina uppgifter!
Johan och Pia Ericson är våra missionärer för Distansbibelskolan i Asien och har sin bas i norra Thailand där de bor tillsammans med sina tre söner.
Läs mer om IBRAs Distansbibelskola
Kongo – VAS-projektet
Pingstkyrkan Västra Frölunda samarbetar med Lemeraförsamligen i östra Kongo-Kinshasa med ett ”Victime d´Aggression Sexuelle” (VAS) -projektetet, som stödjer kvinnor och barn som utsatts för sexuellt våld. Lemera ligger i en orolig del av östra Kongo där rebeller härjar hänsynslöst. Vi stödjer kvinnor, som varit utsatta för sexuellt våld, och deras barn med sjukvård. Barnen får hjälp med bl.a. skolavgifter. Idag får ca 150 kvinnor och drygt 500 barn hjälp genom projektet. Ett kooperativ med odlingsmöjligheter är under planering.
[metaslider id=”14517″]
Christina Brohede är vår ambassadör i Kongo och kommer att vara aktiv i uppföljning av VAS-projektet.
Öst- och Centralafrika – HUBBEN: Nordic Pentecostal Corporation i Afrika
Susanne och Bengt Klingberg är engagerade i både socialt och missionärt arbete med Tanzania som bas. Tillsammans med nationella församlingsrörelser och skandinaviska pingströrelser deltar de i ett strategiskt arbete för att samordna insatserna i Öst- och Centralafrika, känt som HUBBEN: Nordic Pentecostal Corporation i Afrika. Mer än hälften av befolkningen i dessa länder är under 15 år, och befolkningstillväxten är betydande. Fram till 2030 förväntas befolkningen öka från dagens 420 miljoner till över 510 miljoner människor, vilket innebär en ökning med över 90 miljoner människor på knappt 6 år.
Inom HUBBEN fokuserar de på följande områden:
1. Stärka relationer
2. Utveckla ledare
3. Genomföra strategisk mission
4. Stödja barn, ungdomar och familjer
Utöver HUBBEN arbetar Klingbergs aktivt längs Swahilikusten. Där deltar de i byggandet av församlingar i Tanga, främjar församlingsplantering bland muslimska folkgrupper, utbildar lokala missionärer, ger hjälp till utsatta människor och är flitiga talare i församlingar och konferenser talare vid församlingsmöten och konferenser.
[metaslider id=”14526″]
Nepal – Insatser för att stärka katastrofberedskap
Nepal är bland de mest utsatta länderna för naturkatastrofer på grund av sin geografiska placering. Klimatförändringar har ökat frekvensen av händelser som översvämningar, jordskred och torka, vilket förvärrar situationen för de redan sårbara. Detta skapar enorma utmaningar för samhället, särskilt för de redan mest utsatta. Det är därför avgörande att fokusera på katastrofberedskap och riskminskning för att mildra effekterna på människors liv och samhället i stort.
Vi i Frölunda Pingst samarbetar med PMU (Pingstmissionens utvecklingssamarbete) genom deras lokala partner UMN (United Mission to Nepal) för att stödja Mugu Integrated Project (MIP) i Nepal. Mugu, beläget i norra Nepal, är ett av de mest utsatta och fattigaste distrikten. Områdets terräng, med höga berg och svår framkomlighet, ökar risken för jordskred och försvårar tillgången till samhällstjänster när vägar och stigar förstörs.
Insatserna i Mugu syftar därför till att stärka långsiktig katastrofberedskap genom att förbättra lokala beredskapsplaner och öka kunskapen hos både befolkningen och lokala myndigheter. Detta innebär att man arbetar på ett mer systematiskt sätt för att hantera och förebygga katastrofer. Även skolor stöds också i sitt arbete med beredskap och riskminskning. Utöver de katastrofförebyggande aktiviteterna fokuserar även programmet på att förbättra kvaliteten på utbildning och hälsovård samt stärka kvinnors egenmakt för att främja hälsosammare liv. Det innebär även stöd till de mest sårbara och fattiga för att hjälpa dem skaffa försörjning genom jordbruk och företagande.
Läs mer om UMNs arbete i Mugu på deras hemsida.
Ukraina – humanitär hjälp
Församlingen samarbetar med Fiskebäckskyrkan i deras hjälparbete i Ukraina. Dit går hjälpsändningar regelbundet.
Läs mer om hjälparbetet i Ukraina.
Vill du ta del av vårt internationella arbete och få nyhetsbrev från våra missionärer? Fyll i din kontaktinformation nedan eller maila vår expedition info@frolunda.pingst.se.
[formidable id=133]
Internationella rådet
Internationella Rådet har en rådgivande funktion till församlingen och dess ledning. De förbereder och bearbetar frågor samt fördelar budgeterade pengar till församlingens internationella arbete. De har kontakt med våra missionärer och med de projekt vi är involverade i.
Intresserad av mission?
För den som vill veta mer är församlingens ledning eller Internationella Rådets medlemmar rätt personer att tala med. De kan ge dig vägledning och föra samman dig med någon som kan berätta om våra olika missionsprojekt. Du kan också maila till info@frolunda.pingst.se.
Stipendieansökan
Vi som församling vill vara med och stödja medlemmar som vill utforska och uttrycka sin missionskallelse.
Ett sätt vi gör detta på, är att erbjuda stipendier för missionsresor eller projekt som är kopplade till evangelistiskt eller socialt arbete.
Kontakta församlingens pastorer eller internationella rådet för vidare vägledning.