Uppdatering från inredningsgruppen

Arbetet i inredningsgruppen fortsätter. Under hösten har vi arbetat med;
Layout och känsla i vårt nya café. Vi har arbetat utifrån de tre olika situationer där vi kommer att bemöta och ta hand om våra cafégäster:

  1. Lunchrestaurangens gäster på vardagar. Maten kommer att serveras innanför disk och det kommer att finnas ett stort buffébord likt idag för sallad och bröd etc
  2. Gudstjänstbesökare på fika, alla besökare kommer på exakt samma tid och vill fika. Här behövs effektiva serveringsstationer utspridda i caféet och kanske ibland på kyrk torget.
  3. Vår tänkta expansion till cafékvällar (likt Espresso House) där man kan sitta ner i en skön atmosfär, ta en espresso, vanligt kaffe och en smarrig muffins och samtala, studera eller bara landa själv i en kärleksfull miljö.

Vi har lagt mycket tid på utformandet av cafédisken för att skapa en öppen och välkomnande atmosfär. Disken behöver vara funktionellt utformad för vår kökspersonal och alla som kommer att arbeta bakom disken. Den behöver fungera och vara genomtänkt vad gäller flödet av gäster både på vardag, söndag och kvällar.

Design av cafedisk
Design blir botten i svart samt smala ekstavar och bänkskiva i betong. Nedpendlade lampor för dekoration. Brickbana av oljebränd stålplåt.

Flödet av gäster kommer att gå från väster till höger och startar med;
a. En station med brickor, bestick och servetter samt plats för meny på väggen.
b. Vår befintliga visningsdisk som vi behåller.
c. En öppen välkomnande del för personal och kassan.
d. 3 Värmehoar installerade i disken för varm mat samt hostskydd med överliggande hylla.
e. En öppen del av disken med installerad vattentapp (stilla/kolsyrat) och plats finns för glas, koppar och kaffetermosar för vardagar och kvällar.

Övrig information
f. Bakom disken planeras en lång bänk med hurtsar skåp samt drickakyl. Här blir det plats för espressomaskinen och dekorativa hyllor kommer att monteras på en mörkare vägg.
g. Två dörrar ut till köket planeras
h. Diskinlämning och hiss kommer att finnas till höger om själva disken.

Ritning visar markplan inkluderat senaste köksritningen.

Serveringsstationer
Tre mobila serveringsstationer planeras m mått ca 1,7x 1m . Kökshurtsar monteras ihop på stabil plattform med hjul samt betongliknande bänkskiva. Svarta hurtsar med stående dekorativa ekstavar likt cafédiskens. Dessa stationer kan placeras ut på söndagens gudstjänstfika samt ställas tillsammans för ett större buffé/salladsbord på vardagar och vid större bufféserveringar

Köket
Ett nytt och modernt kök planeras, som är anpassat efter den verksamhet vi har idag och med de nya tankar vi har för cafét i framtiden. Det genomgående temat vi haft när vi planerat köket är flöde – allt ifrån hur vi tillagar maten till hur disken ska fungera. Vi har tagit hjälp av en professionell köksarkitekt som hjälp oss att ta fram ritningen till köket. För att få tips och idéer har vi även tittat på andra restauranger och caféer hur de är planerade.

Kyrktorget
Gråmelerat klinkers. Fasta bänkar i ek längs med alla fönster ovanpå golvkonvektorer. Fasta samt mobila klädhängare planeras. De mobila tas fram under vintersäsongen.

Kyrksalen

Golvet i kyrksalen
Golvmattan kommer att läggas om, till ett mörkare gråmelerat linoleumgolv. På scenen planeras heltäckande matta för bästa möjliga akustik. Trappsteg i ek.

Stolar till kyrksalen
Bänkarna kommer att bytas ut mot lätta sköna stolar med stoppad sits och rygg, stolar som går att koppla. För att underlätta städningen planeras eventuellt dammsugarrobot.

Tegelväggen i kyrksalen
Diskussion pågår. Beror på budget. Önskan finns att putsa/måla denna vägg i ljus nyans.

Scenen
Scenen minskas i storlek för att ge utrymme för fler sittplatser samt access till dörr mot dagens kontorsdel. Mobil trappa till dopgraven planeras.

Kontorsinredningen

Grupp är nu tillsatt bestående av både personal och inredningsteam för att utreda behov lägga en plan för eventuell nyinvestering av kontorsmöbler och konferensutrustning

 

Vi återkommer med fler rapporter framöver. Hör gärna av er om ni har funderingar och förslag.

 

Med vänlig hälsning
Inredningsteamet, vid pennan Caroline Olofsson